תביעות תלמידים בפוליסת ביטוח לתאונות תלמידים
ע"פ חוק תלמידים מגיל גן עד לגיל 18 מבוטחים בפוליסות ביטוח לתאונות תלמידים .
חשוב לציין , שבפוליסות ביטוח אלה מכוסה התלמיד 24 שעות ביממה, גם אם אירוע התאונה התרחש בעת נפילה בבית .
לצורך קבלת הפיצוי יש להוכיח שנגרמה נכות (ישנם סייגים בפוליסה לנכויות מסוימות ) , לצורך קבלת הפיצוי אין צורך להוכיח רשלנות של גורם כלשהו .
התיישנות בפוליסות ביטוח לתאונות תלמידים הינה 3 שנים
מרוץ ההתיישנות לקטינים מתחיל מגיל 18 .
בפוליסת ביטוח לתאונות תלמידים תקופת ההתיישנות לקטינים היא 3 שנים מירוץ ההתיישנות מתחיל מגיל 18 , דהיינו, אם התאונה אירעה עת היה התלמיד בגיל 5 , קמה לתלמיד הזכות לתבוע 3 שנים מיום הגיע הקטין לגיל 18 , דהיינו עד לגיל 21 .
תאונות תלמידים שהתרחשו בבית ספר
במידה והתאונה התרחשה עת התלמיד שהה בבית הספר , נניח, הוא החליק במדרגות לא בטיחותיות שבר את ידו ונותרה לו נכות רפואית צמיתה בת 10% .
בתאונה זו קמה לתלמיד הזכות לתבוע את חברת הביטוח בפוליסה לתאונות תלמידים , וכן לתבוע ברשלנות את משרד החינוך ו/או את העירייה בשל כך שהמדרגות לא היו בטיחותיות .
בעוד בפוליסות ביטוח לתאונות תלמידים אין צורך להוכיח רשלנות , בתביעה כנגד משרד החינוך והעירייה , ישנו צורך משפטי להוכיח שמשרד החינוך ו/או העירייה התרשלו בכך שהמדרגות בהן ירד התלמיד לא היו בטיחותיות .
במידה והתלמיד הצליח להוכיח את נושא הרשלנות בתביעה כנגד משרד החינוך ו/או העירייה הוא יקבל פיצוי נפרד ממשרד החינוך ו/או העירייה בגין הנכות שנותרה ובהתאם לקביעת בית המשפט.
לציין - סכום הפיצוי שמתקבל בתביעה בפוליסות לתאונות תלמידים אינו בר קיזוז , דהיינו , לא ניתן לקזז את הסכום שהתקבל בתביעה לתאונות אישיות במידה והתלמיד תבע גם את משרד החינוך בגין הנפילה וזכה בסכום כלשהו.
תקופת ההתיישנות לקטין בתביעת נזיקין הינה 7 שנים
סעיף 10 לחוק ההתיישנות קובע שבחישוב תקופת ההתיישנות לא יבוא במנין הזמן שבו עדיין לא מלאו לתובע 18 שנים.
דהיינו מרוץ ההתיישנות של 7 שנים יחל עת הגיע הקטין לגיל 18 , דהיינו עד לגיל 25 .